Skip links

Acromegalie is een aandoening die een grote impact kan hebben op je leven.

Acromegalie is een aandoening die een grote impact kan hebben op je leven. Het leren omgaan om dit een plaats te geven in je leven samen met een grote portie geduld, het leren doseren van je activiteiten, tijdig rustpauzes inlassen, het aanvaarden van de complexe behandeling, grenzen leren herkennen en aangeven, is een héél groeiproces. De hormonale disbalans die de aandoening met zich meebrengt speelt een grote rol, gedrag en emoties worden immers beïnvloed door hormonen. Een zorgvuldige gepaste behandeling en een strikte follow-up bij jouw behandelend arts, aandacht voor de aanpak van het psychosociaal en emotionele is nodig, moeilijke momenten durven bespreken, … deze kunnen leiden tot een verbeterde levenskwaliteit.

Deze website gebruikt cookies om uw webervaring te verbeteren.